2009. január 18., vasárnap

Smash cut


A minap, internetes böngészés közben egy filmekről is beszámoló oldalra tévedtem.
Egy rövid hírben arról számolt be a cikkíró, hogy Sasha Gray, a saját kategóriájában Oscar-díjas pornószínésznő most főszerepet kapott Steven Sodenberghtől. A hír nem volt új számomra, de a hozzá kötődő megjegyzések vérforralóak. Ocsmányságok, mocskolódások azoktól, akik nézik Sasha filmjeit.
Aki elítéli a műfajt, az azt sem tudja, hogy ez a lány létezik. Én egyetlen filmjét sem láttam. Csak élőben "ismerem".
Én sem vagyok pornó-rajongó, nem is tudtam, ki az a Sasha Gray, amikor a tavaszon forgatott filmre megérkezett Ottawaba. A stáb egy része már hetek óta az előmunkálatokon dolgozik ilyenkor. Mégis csak napokkal a forgatás elkezdése után kerestem rá a neten, mert a kollégák is pusmogtak valami speciális Oscar-díjról.

Egy horrorfilmet forgattunk Vele és David Hess-szel. Semmi meztelenség vagy erotika.
Sasha filmbéli szerepében eltűnt testvére után kutat.

Az egész forgatáson nagyon szerényen viselkedett, csöndes volt, visszahúzódó; természetesen-szép, üde, fiatal nő. Majdnem magányosnak tűnt. Sosem késett el, sosem kellett miatta várnia a stábnak. A férje, egy fiatal, jókedélyű férfi gyakran elkísérte a forgatásokra. Kedvesen, szeretőn viselkedtek egymással.
A rendező elégedett volt a színésznő munkájával és Ő sem panaszkodott soha.
Pedig nem voltak "nagyfilmes" körülmények és Neki sem jutott megkülönböztetett kényelem.

Színészi teljesítménye majd az utómunkálatok után látszik jól.

Én drukkolok neki. És remélem, ha tehetsége és szorgalma, kitartása és szerencséje engedi, befogadják a színészek társadalmába és elfogadják a nézők. Azok is, akik nem írkálnak ocsmány üzeneteket az éterbe.